...

Megjelent az AlmaLinux OS 8.3

Az AlmaLinux OS fejlesztői bejelentették operációs rendszerük legújabb, 8.3 -as verziójának hivatalos megjelenését, ami egyben az első stabil verzió is.

Az AlmaLinux OS a Red Hat Enterprise Linux forráskódjainak binárisan kompatibilis újjáépítése. A disztribúció a hosszú távú támogatással rendelkező CentOS Linux helyébe lép. 

A projekt első stabil kiadása az AlmaLinux OS 8.3.

Fejlesztő közlemény:

"Örömmel jelentjük be, hogy kiadjuk az első AlmaLinux OS stabil verziót. Nos, immár letöltheti a stabil verziót, és bárhol használhatja, ahol stabil, megbízható, Linux disztribúcióra van szüksége. Egy ideje a GitHub adattárunkban elérhető az átalakító szkript is, így a rendszert AlmaLinux operációs rendszerré is konvertálhatja, ha nincs kedve újratelepíteni a semmiből. AlmaLinux OS, az örökké ingyenes nyílt forráskódú vállalati szintű Linux készen áll. Tehát körülbelül négy hónap elteltével, miután a CentOS-t más útra terelték, mostantól 1: 1 bináris kompatibilis drop-in csere van, nagyon hosszú támogatási időkerettel. Használhatja bármilyen általános célú számítási igényre, csupasz fém installációkban, virtuális gépekben, konténerekben, felhőszolgáltatókon."

Az AlmaLinux letölése

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés