...

Az 5 legjobb Linux dock panel

Akár kezdő felhaszálók vagyunk, akár profi rendszergazdák, a Linux asztal testraszabása időnként kihívást jelenthet. Szerencsére van jónéhány fajta indító dokk panel, amely minden eddiginél könnyebbé teszi az asztali szervezést. A Linux-dokkok egyszerű segédprogramok, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy gyorsan váltsanak az alkalmazások között, figyeljék a programokat és csoportosítsák a gyakran használt szoftvereket. Lássuk a Linux legjobb indító dokkjait az alábbi útmutatóban.

1. Latte dock

A Latte Dock egy plazma alapú dokkoló, amely intuitív sávot és letisztult kialakítást kínál. A KDE plazmoiddal működik, és több panelt is használhatunk, ha akarjunk. A Latte további funkciói közé tartozik a parabolikus zoom, az automatikus elrejtés, a háttér elmosódása és a sima átlátszóság.

latte dock

Mivel azonban ez egy KDE csomag, manuálisan kell telepíteni a függőségeket, ha más környezetet használunk. Ez gondot okozhat azoknak, akik  régebbi gépet használnak .

 

2. Plank

Ha egy tetszetős dokkolóra vágyunk, de nem akarunk túl sok függőséget telepíteni, ne keressünk tovább. A Plank egy egyszerű, mégis elegáns Linux dokkoló, kiváló tulajdonságokkal. Az indítópanel kialakítása szép, elegáns és az egyik leggyorsabban használható dokk is.

Sőt, egy kis fejlesztéssel könnyen bővíthetjük a Plank meglévő funkcióit az igényeinknek megfelelően.

3. Docky

A Docky egy egyszerű, de funkciókban gazdag dokkpanel, amely egyaránt alkalmas kezdő és haladó felhasználók számára. A Docky számos apró pluginnel rendelkezik, amelyeket dockleteknek hívnak. Használhatjuk őket további funkciók hozzáadásához, például erőforrás-figyelés, munkamenet-kezelés stb.

docky

A Docky szintén remekül testreszabható, és egyszerűen módosítható. Úgy tűnik azonban, hogy a dokk mögött található fejlesztési erőfeszítések meglehetősen lelassultak az utóbbi időben.

4. Dash to Dock

A Dash to Dock egy könnyű GNOME kiterjesztés. Egyre népszerűbb a világszerte növekvő Ubuntu felhasználók száma miatt. A dokk legnagyobb előnye az egyszerűség. Ráadásul kétségkívül ez az egyik leginkább testreszabható Linux indítópanel. A Dash to Dock kiterjesztés telepítésekor eltávolítja az alapértelmezettet, és átveszi a helyét. Ezután tetszés szerint rendezheti az alkalmazásokat.

5. Cairo dock

A Cairo dock minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb Linuxos dokkoló. Gyors, egyszerű és produktív panelt kínál a gyakran használt alkalmazások rendezésére és váltásra. A Cairo által biztosított nagy teljesítményű DBus felület megkönnyíti a dokk vezérlését más alkalmazásokból. Sőt, a felhasználók számos népszerű eszközzel integrálhatják, mint például a Pidgin, a Thunderbird, a KTorrent, a Twitter és a Google Translate.
(képernyőkép a bevezetőben)

cairo dock

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés