...

4 népszerű Linux disztrónak jelent meg új verziója

Termékeny hónapnak bizonyult az idei augusztus. Több népszerű Linux disztrónak jelent meg új kiadása. Ezekből szedtünk most össze négyet.

1. Elementary Os 6 "Odin"
Augusztus 10.-én tették a fejszleszők elérhetővé az Elementary Os legújabb hatodik verzióját, amit "Odin" névre kereszteltek. Az Ubuntu alapú disztró egy egyedi fejlesztésű Pantheon nevű asztali környezetet használ, ami ebben ebben a verzióban egy új sötét témát is kapott. A fejlesztők folyamatosan törekszenek arra, hogy a disztró kinézete hasonlítson a MacOS -hez.
A disztró készítői szerint, ez a kiadás tartalmazza eddig a legtöbb újítást az előzőekhez képest.
Bővebben ide kattintva olvashatunk róla.

Letöltés

2. Debian 11 "Bullseye"

A legendás Debian is új kiadással jelentkezett ebben a hónapban. A Debian 11 "Bullseye" megjelenését Augusztus 15-én jelentették be. A kiadói közlemény szerint, több mint 11 000 új csomaggal bővült a disztró, és ezentúl támogatja az ex-FAT fájlrendszert is.
Az újdonságok teljes listáját ide kattintva nézhetjük meg. 

Letöltés

3. Zorin OS 16

Augusztus 1-.-én jelen meg a Zorin OS 16-os verziója. Ezt az Ubuntu-Debian alapú disztrót slsősorban azoknaknak ajánlják, aki Windowról szeretnének Linuxra váltani. Mindamellett, hogy az előre telepített és konfigurált Wine-nak köszönhetően könnyedén futtathatunk vele windows alapú programokat, még kinézetében is hasonló. Az asztal kinézeténél többféle lehetőség közűl is választhatunk, nem csak a windowsra hasonlító beállítások közűl, hanem a MacOS -hez is hasonlóvá tehetjük az asztali környezetet.

Az új kiadásról bővebben itt olvashatunk. 

Letöltés

4. Manjaro 21.1 "Pahvo"

A Manjaro ezt megelőzően utoljára idén januárban jelentkezett új kiadással. Most azomban augusztus 18-án ismét megjelentettek megemelkedett egy számmal a stabil kiadások verziója. A Phavo névre keresztelt új verzióban, a Gnome kiadása már a 40-es verziót tartalmazza.

A frissítések teljes listája itt olvasható.

Letöltés

 

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés