...

Itt van az Audacity 3.0-ás legújabb kiadása

Nemrég jelent meg a legnépszerűbb nyílt forráskódú cross-platform hangrögzítő és szerkesztő szoftvare, az Audacity 3,0-ás verziója.

Az Audacity egy ingyenes, könnyen használható, többsávos audio szerkesztő és felvevő Windows, macOS, GNU / Linux és más operációs rendszerek számára. A kezelőfelülében a magyar nyelv is választható sok más nyelv mellett.

Az Audacity használható:

  • Élő hangfelvétel rögzítése.
  • Rögzíthetjük a számítógépes lejátszást bármely számítógépen.
  • Konvertálja a kazettákat és felvételeket digitális felvételekké vagy CD-kké.
  • Szerkeszthetjük vele a WAV, AIFF, FLAC, MP2, MP3, Ogg Vorbis hangfájlokat.
  • Az opcionális könyvtárak használatával támogatott AC3, M4A / M4R (AAC), WMA, Opus és más formátumok.
  • Vághatjuk, másolhatjuk, toldhatjuk vagy keverhetjük vele a hangokat.
  • Számos effektus, beleértve a felvétel sebességének, hangmagasságának vagy tempójának megváltoztatását is kezeli.
  • Írhatunk saját plug-in effekteket a Nyquist segítségével.
  • És még sokmindent! Lásd a szolgáltatások teljes listáját.

Változás az előző verziókhoz képest:

Túl gyakran előforduló probléma volt, hogy az adatfájlok és a .aup fájlok elváltak egymástól. A felhasználók teljesen jogosan várták, hogy az .aup fájl tartalmazza a teljes projektet. Nos, az új Audacity 3.0.0 frissítés etéren is jelentősen fejlődött a korábbi Audacity 2.4.2-hez képest. Megváltoztatták az Audacity projektek mentésének formátumát! Korábban a projekteket néha nagyszámú kis fájlként mentettük el, a tétel koordinálásához ‘.aup’ fájlként. Ezt a módot gyakorta „fájlhalmaznak” nevezik.

Az aup3 fájl már tartalmazza az adatokat is. Egy nyílt forráskódú adatbázist, az SQLite3-at használ, hogy mindent egy .aup3 fájlban tároljon. Mindez a „kulisszák mögött” történik. Mindazonáltal ez hatalmas változás volt, és úgy döntöttek, hogy túl kockázatos sok más változtatást belefoglalni, amelyeket egyszerre akarnak végrehajtani - így a 3.0.0 szinte teljes egészében erről a nagy formátumú változásról szól.

A hangfájlok szerkesztése az .aup3 projektekkel a legtöbb gépen gyorsabb lesz, mint korábban, mert kevesebb fájllal kell dolgozni.

Fontos megjegyezni, hogy a régebbi .aup projekteket az Audacity 3.0.0 verzióban is megnyithatjuk, és az új .aup3 formátumba konvertálódnak.

 

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés