...

Megjelent a Slackware és a Zenwalk új kiadása

Csaknem hat év szünet után, új kiadással jelentkezett a legendás Slackware Linux, melyet eredetileg Linus Torwalds fejlesztett.

A Slackware 15.0, a projekt első stabil kiadása 2016 júliusa óta. A világ legrégebbi fennmaradt Linux-disztribúciójának új verziója számos új funkcióval érkezik, mint például a PAM, a ConsoleKit2 és a PipeWire. Ezenkívül a legtöbb más disztribúcióval ellentétben a Slackware továbbra is támogatja az x86 architektúrát.

A Slackware Linux hivatalos kiadása egy fejlett Linux operációs rendszer, amelyet a könnyű használat és a stabilitás kettős céljaira terveztek. A Slackware a legújabb népszerű szoftvereket tartalmazza, miközben megőrzi a hagyomány érzését, egyszerűséget és könnyű használatot, valamint rugalmasságot és teljesítményt biztosít. Az eredetileg Linus Torvalds által 1991-ben kifejlesztett UNIX-szerű Linux operációs rendszer ma már több millió felhasználó és fejlesztő hozzájárulását élvezi szerte a világon. A Slackware Linux új és tapasztalt felhasználóknak egyaránt egy teljes funkcionalitású rendszert kínál, amely nagy kapacitással rendelkezik az asztali munkaállomástól a géptermi szerverig. A web-, ftp- és e-mail szerverek készen állnak a használatra, csakúgy, mint a népszerű asztali környezetek széles választéka. A fejlesztői eszközök, szerkesztők és aktuális könyvtárak teljes skálája megtalálható azon felhasználók számára, akik további szoftvereket szeretnének fejleszteni vagy lefordítani.
LETÖLTÉS

 

Szinte a Slackware-rel egyidőben megjelent a Zenwalk 15 is.
A Zenwalk Linux (korábban Minislack) egy Slackware-alapú GNU/Linux operációs rendszer, amelynek célja, hogy vékony és gyors legyen, feladatonként csak egy alkalmazást használjon, és a grafikus asztali és multimédiás használatra összpontosít. A Zenwalk a legújabb Linux technológiát, valamint teljes programozási környezetet és könyvtárakat kínál, hogy ideális platformot biztosítson az alkalmazásprogramozóknak. A Zenwalk moduláris megközelítése egyszerű módot kínál a Zenwalk Linux finomhangolt modern szerverré alakítására (például LAMP, üzenetkezelés, fájlmegosztás).
LETÖLTÉS

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés