...

Volt egyszer egy Corel Linux

A Corel Linux volt emlékeim szerint az első grafikus felületű Linux disztró, amit annó a 90-es évek végén telepítettem, és kipróbáltam az egyik számítástechnikai magazin cd mellékletéről.

A Corel 1999 végén adta ki Corel Linux nevű, Debian alapú operációs rendszerét. Annak ellenére, hogy a fájlkezelésben jelentős módosításokat végeztek, a disztribúció más Linux rendszerekkel nem volt kompatibilis, és végül sikertelen lett. A projekt 2001-ben megszűnt.

A rendszert három verzióban kínálták: ingyenes verzió, amely letölthető volt a Corel honlapjáról, egy 59,95 dolláros Standard verzió, és egy 89,95 dolláros Deluxe verzió.

Az ingyenes verzió tartalmazta a Linux kernel 2.2 verzióját, az Enhanced KDE asztali felületet, a Corel Install Express programokat, a Corel Update-et (korábban Corel Package Manager), a Corel File Manager-t és a Netscape Communicator-t.

A Standard verzió tartalmazta az Adobe Acrobat Reader-t, az ICQ kompatibilis azonnali üzenetküldőt, 20 Bitstream és Type 1 betűtípust, a Corel WordPerfect 8 for Linux alapverzióját, és forráskódot és felhasználói útmutatót is.

A Deluxe verzió tartalmazta a Standard verzió összes elemét, valamint a BRU Backup szoftvert (személyes verzió), a Corel WordPerfect 8-hoz tartozó clipart készletet, és a Civilization: Call to Power játékot is.

A Corel Linux OS-ben található SmartMove alkalmazás lehetővé tette a felhasználók számára, hogy áttelepítsék a Microsoft Windows beállításaikat a Corel Linux-ra.

Annak idején a 90-es évek végén magam is kipróbáltam, viszont a hangkártyámat nem kezelte, így korán fel is adtam, helyette felraktam a Mandrake Linux akkori legfrissebb verzióját.

Aki szeretné kipróbálni, innen letöltheti: Corel Linux letöltése

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés