...

Az emúlt egy hét 5 legnépszerűbb Linux disztrója

Összeszedtük az elmúlt egy hét legnépszerűbb Linux kiadását a Distrowatch rangsorolása alapján.

1. EndeavourOS 

Az EndeavourOS egy Arch Linuxon alapuló, gördülő kiadású Linux disztribúció. A projekt célja, hogy szellemi utódja legyen az Antergosnak - egyszerű telepítést és előre konfigurált asztali környezetet biztosítva Arch alapon. Az EndeavourOS offline és online telepítési lehetőségeket is kínál. Az offline telepítő, a Calamares alapértelmezés szerint az Xfce asztalt használja. Az online telepítővel opcionális szoftverösszetevőket telepíthetünk, beleértve a legnépszerűbb asztali környezeteket is.

OS típus: Linux
Alprendszere: Arch Linux
Származás: Hollandia
Architectura: aarch64, x86_64
Aszali környezet: Budgie, Cinnamon, GNOME, i3, KDE Plasma, LXQt, MATE, Xfce
Kategória: Desktop, Live Medium

Letöltés

 

2. MX Linux

Az MX Linux, a Debian "stabil" ágán alapuló asztali számítógépes Linux-disztribúció, együttműködés az antiX és a korábbi MEPIS Linux közösségek között. Az Xfce-t alapértelmezett asztalként használja, ez egy közepes súlyú operációs rendszer, amelyet úgy terveztek, hogy elegáns és hatékony asztalt és egyszerű konfigurációt, nagy stabilitást, szilárd teljesítményt és közepes méretű lábnyomot ötvözzen.

OS típus: Linux
Alprendszere: Debian (Stable), antiX
Származás: Görögország
Architectura: armhf, i686, x86_64
Asztali környezet: KDE Plasma, Xfce
Kategória: Desktop, From RAM, Live Medium, Raspberry Pi

Letöltés

 

3. Manjaro

A Manjaro Linux egy gyors, felhasználóbarát, asztali operációs rendszer, amely az Arch Linuxon alapul. A legfontosabb jellemzők közé tartozik az intuitív telepítési folyamat, az automatikus hardverfelismerés, a stabil gördülő kiadású modell, a több rendszermag (kernel) telepítésének lehetősége, a speciális Bash-parancsfájlok a grafikus illesztőprogramok kezeléséhez és a széleskörű asztali konfigurálhatóság. A Manjaro Linux az Xfce -t kínálja alapértelmezett asztali opcióként, valamint a KDE, a GNOME és a minimalista Net kiadást a haladóbb felhasználók számára. Közösség által támogatott asztali variációk is rendelkezésre állnak.

OS típus: Linux
Alaprendszere: Arch Linux
Származás: Franciaország
Architectura: aarch64, x86_64
Asztali környezet: Awesome, bspwm, Budgie, Cinnamon, GNOME, i3, KDE Plasma, LXQt, MATE, Openbox, Xfce
Kategória: Desktop, Live Medium, Raspberry Pi

Letöltés

 

4. Linux Mint

A Linux Mint egy Ubuntu-alapú disztribúció, amelynek célja, hogy klasszikus asztali élményt nyújtson, sok kényelmes, egyedi eszközzel és opcionális, kész multimédiás támogatással. Egyéni asztalt és menüket alakíthatunk ki, továbbá számos egyedi konfigurációs eszközt és egy web alapú csomagtelepítő felületet. A Linux Mint kompatibilis az Ubuntu szoftver tárolóival.

OS típus: Linux
Alaprendszere: Debian, Ubuntu (LTS)
Származás: Írország
Architectura: i686, x86_64
Asztali környezet: Cinnamon, MATE, Xfce
Kategória: Beginners, Desktop, Live Medium

Letöltés

 

5. Pop! _OS

A Pop! _OS egy Ubuntu alapú Linux disztribúció, egyedi GNOME asztallal. A Pop! _OS -t úgy tervezték, hogy minimális mennyiségű rendetlenség legyen az asztalon zavarás nélkül, hogy a felhasználó a munkára összpontosíthasson. A disztribúciót a Linux számítógépet forgalmazó cég, a System76 fejlesztette ki.

OS típus: Linux
Alaprendszere: Ubuntu, Debian
Származás USA
Architectura: x86_64
Asztali környezet: GNOME
Kategória: Desktop, Live Medium

Letöltés

 

Forrás: Disztrowatch.com

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés