...

Bodhi Linux Moksha asztali környezettel

A Bodhi Linux egy elegáns és könnyű Debian/Ubuntu alapú disztribúció, amely a Moksha Enlightenment-17 alapú asztali környezetet tartalmazza.

A projekt határozottan minimalista megközelítést alkalmaz, modularitást, magas szintű testreszabást és témaválasztást kínál. A Bodhi Linux többféle kiadásban elérhető, beleértve a Standard (64 bites) és a Legacy (32 bites) kiadásokat, amelyek minimalisták, csak webböngészőt, terminált, fájlkezelőt, szövegszerkesztőt és fényképes grafikus felhasználói felületet tartalmaznak, míg az AppPack kiadás több alkalmazást és előre telepített eszközök is tartalmaz. További szoftverek adhatunk hozzá a Bodhi webalapú AppCenter, Synaptic és APT segítségével.

Mi az a Moksha?

Nos, a „Moksha” szanszkrit eredetű, akárcsak a Bodhi. Ez azt jelenti, hogy „emancipáció, felszabadulás vagy elengedés”. A Moksha az Enlightenment 17 asztali környezet továbbfejlesztett változata, ami magában foglalja a hibajavításokat és a jövőbeli Enlightenment kiadások funkcióinak háttérportolását, valamint az E17-ben található félkész/törött dolgok eltávolítását.

A Moksha jelenleg a Bodhi Linux alapértelmezett asztala, de minden Linux alapú platform támogatja.

A Bodhi letöltése

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés