...

Commodore OS Vision - régi élmény új rendszerben

Commodore OS (Commodore OS Vision) egy Linux Mint alapú disztribúció, amelyet a Commodore számítógépek és játékok rajongói számára készítettek.

A Commodore OS Vision csak x86-64 architektúrákhoz érhető el, a GNOME 2 asztali környezetet használja, és Compiz/Emerald asztali effektusokkal rendelkezik. Számos előre telepített játékot, Firefox és Chromium webböngészőket, LibreOffice-ot, Scribust, GIMP-t, Blendert, OpenShotot és Cinellera-t, Ardort és Audacityt, Linux MultiMedia Studio-t stb. tartalmaz. Klasszikus Commodore nézetre emlékeztető alkalmazásokkal, mint az Amiga és társai.

A Commodore OS nem direkt kompatibilis a Commodore 64 szoftverekkel, de tartalmazza a VICE-t, a Commodore 64, Commodore 128, CBM-II, Commodore PET, Commodore VIC-20 és Commodore Plus/4 nyílt forráskódú emulátorát.

A Commodore OS-t úgy tervezték, hogy a régi Commodore rendszernek tűnjön.

A Commodore OS Visiont a Commodore USA fejlesztette ki 2011 és 2012 között.

Az utolsó 1.0 béta 9 verzió a Linux Mint 10-re épül.

 

Commodore OS 32 bit (COS) – egy Linux disztribúció, amelyet egy „spannernick” nevű fickó fejlesztett ki.

A 32 bites COS-t Pentium 4-en való működésre tervezték, amiben 32 bites processzor van. A 32 bites Commodore OS emulátorokat biztosít, így játszhatunk a Commodore 64 és Amiga játékokkal és programokkal. A Commodore PET, VIC-20, CBM-II, C16, C64, C128 és Commodore AMIGA játékok és demók futtathatók.

Commodore OS LETÖLTÉS

Commodore játékok letöltése innen

Az élő fiók jelszava: live123.

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés