...

A legjobb ingyenes videószerkesztő programok Linuxra

Több ingyenes videószerkesztő program is remek alternatíva olyanok fizetős szoftverek helyett, mint pédául a Corel Video Studio vagy a Permier Pro az Adobe -tól. Lássunk ezekből hármat.

1. OpenShot Video Editor

Az OpenShot Video Editor egy könnyen használható, gyorsan megtanulható és meglepően hatékony videószerkesztő.Az OpenShot a legtöbb videó- és képformátumot képes olvasni és írni. Erőteljes kulcskockás animációs keretrendszerrel érkezik, és korlátlan számú kulcskockára és animációs lehetőségre képes. Korlátlan számú zeneszám/réteg, több mint 400 videóátmenet valós idejű előnézetekkel, fejlett idővonal, képkocka-pontosság, hangkeverés és -szerkesztés, és még sok más.

Nincs benne annyi funkció, mint a VideoStudio Pro-ban, de sokaknak nagyszerű alternatívát kínál a videószerkesztéshez. Aktív fejlesztés alatt áll, és rendszeresen új funkciókkal egészül ki.

2. Kdenlive

A Kdenlive egy másik fantasztikus nyílt forráskódú videószerkesztő.

Minden lényeges funkciót tartalmaz, beleértve a többsávos videószerkesztést is. Szinte minden audio- és videoformátumot közvetlenül támogat, rengeteg effektust és átmenetet kínál, és még sok mást.

3. Shotcut

A Shotcut egy másik hatékony többplatformos videószerkesztő. A Kdenlive-hez hasonlóan ez is a fantasztikus FFmpeg könyvtárakon alapul, és ezért több száz hang- és videóformátumot támogat.

SRendkívül jó a szoftver felülete és a program hardveres támogatása. Van AMD, Intel és NVIDIA hardveres kódolás, OpenGL GPU-alapú képfeldolgozás, a rögzítőeszközök széles skálája támogatott. Többmagos párhuzamos képfeldolgozás is létezik.

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés