...

Super Mario Linuxon

Ez a meglehetősen egyszerű útmutató, lehetővé teszi a kedvenc Mario retro játéknak Linux alatt való futtatását. Nem számít, melyik disztrót használjuka – Ubuntu, Mint, Fedora, Manjaro vagy Debian.

A Mario az egyik első olyan játék, amely a legnépszerűbb lett a maga idejében. Azóta a játékok sokkal fejlettebbek és kifinomultabbak lettek, de a Mario  még mindig a szívünkben van. Mindannyian meg akartuk menteni a királynőt a szörnyetegtől. Annyiszor játszottuk a játékot, hogy végleg be van kódolva az agyunkba, és semmi sem tudja kitörölni vagy pótolni Mariót.

Tehát itt van egy könnyen követhető, egyszerű útmutatót a Mario telepítéséhez.

A rendszer előkészítése Mario számára

A Mario egy retro játék, amely először az 1990-es évek elején jelent meg, így nem egyszerű linuxra letölteni. Természetesen sokféleképpen telpíthető, de megosztjuk a legegyszerűbbet.

Először is győződjünk meg arról, hogy a snap telepítve van a Linux disztribúciónkra.

Megjegyzés: Az Ubuntu és néhány más disztribúció alapértelmezés szerint snap-szel érkezik. Ha a disztribúciónkon nincs, telepítsük az útmutatók segítségével. A Linux Mint esetében egy további lépést kell követni – Snap útmutató a Linux Mint számára

A Mario telepítése Linuxra – Ubuntu, Mint, Manjaro, Fedora

Most már csak egyetlen parancsra vagyunk attól, hogy játszhassuk a Mariót a Linuxunkon. A Mario letöltéséhez használjuk ezt a snap telepítési parancsot.

sudo snap install mari0

Amikor a telepítés befejeződött, keressünk rá a Mario kifejezésre az alkalmazások menüben.

Megjegyzés:

Manjaro és Ubuntu alatt az szoftvertelepítőből is telepíthetjük könnyedén.

Jó játékot!

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés