...

BleachBit - Ha tele van a meghajtónk

A BleachBit egy kiváló ingyenes és nyílt forráskódú alkalmazás Linuxra, amely segít merevlemezünk tisztántartására.

Amikor a számítógépünk merevlemeze kezd telítődni, szükségünk van olyan programokra, amelyekkel gyorsan és hatékonyan tisztíthatjuk meg, miközben ügyelnünk kell a számítógépünk biztonságára is.

A BleachBit egy ilyen ingyenesen elérhető, nyílt forráskódú program, amely segítségével hatákonyan ée gyorsan tudjuk kitörölni a felesleges és nagyméretű fájlokat merevlemezünkön.

A BleachBit segítségével törölhetjük a gyorsítótárat, a süti fájlokat, az internetes előzményeket, megsemmisíthetjük az ideiglenes fájlokat, törölhetjük a naplófájlokat, és kidobhatjunk minden olyan szemetet, amirőé addig nem is tudtuk, hogy feleslegesen foglalják a helyet.

A program tervezésekor figyelembe vették, hogy a felhasználók különböző böngészőket használnak, így a BleachBit képes többek között a Firefox, a Google Chrome, az Opera és még sok más alkalmazás gyórsítótárának törlésére is.

A BleachBit azonban nemcsak az egyszerű fájltörlésre korlátozódik, hanem számos fejlett funkcióval is rendelkezik. Például lehetőségünk van azoknak a fájloknak a megsemmisítésére, amelyeket más programok töröltek, de még mindig nyomokban ott vannak a merevlemezen. Ezen kívül a program lehetővé teszi a szabad hely végleges törlését is, ami segít elrejteni azokat a fájlokat, amelyeket korábban töröltünk, így azok már semmiképpen nem lesznek visszaállíthatóak. A BleachBit további előnye, hogy a Firefox böngészőt is gyorsabbá teszi, amennyiben használjuk a programmal elérhető funkciókat.

A BleachBit azonban nemcsak hatékony és praktikus, hanem nyílt forráskódú is. Ez azt jelenti, hogy bárki számára elérhető a program forráskódja, így mindenki ellenőrizheti, hogy milyen adatokat használ a program. A nyílt forráskódú programok lehetővé teszik a megfelelő tudással rendelkező felhasználók számára, hogy megbizonyosodjanak a program biztonságáról, és meggyőződjenek arról, hogy semmilyen káros program nem fut a háttérben.

LETÖLTÉS

Vagy a szoftvertelepítőből

bleachbit

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés