...

CAELinux mérnököknek és tervezőknek

Egy kevésbé ismert svájci fejlesztésű disztribúció fizikusoknak, tervezőknek és elemzőknek.

A CAELinux egy Ubuntu alapú élő DVD Linux disztribúció, amelye egy teljes szoftveres megoldást kínál a professzionális 3D FE elemzéshez CAD geometriából. Tartalmazza a Salome 3D pre/post processor, Code_Aster non-linear/multi- physics FE solver, Code-Saturne és az OpenFOAM CFD solver-t, az Elmer multiphysics csomagot, a GMSH, a Netgen és az enGrid 3D meshereket, a GNU Octave, Rkward, wxMaxima, Scilab.

Az Open Source-nak köszönhetően, csak be kell helyezni a CAELinux LiveUSB-t a számítógépébe, hogy egy ingyenes, nyílt mérnöki fejlesztő munkaállomássá alakítsa, CAD, CAM, CAE / FEA / CFD, elektronikus tervezés és 3D nyomtatási funkciókkal: nincs licenc és még csk telepítésre sincs szükség !

caelinux

Rendszer követelmények:

A CAELinux 2020 csak 64 bites X86 processzorokhoz érhető el (Intel / AMD). Szükség lesz egy legalább 8 Gb-os USB flash meghajtóra, amely formázható. Minimum 4 GB RAM javasolt. Az optimális teljesítmény érdekében ajánlott merevlemezre telepíteni. Szakmai használatra legalább 8Gb RAM (vagy több) javasolt a szimulációkhoz, valamint egy modern AMD / NVidia grafikus kártya. Merevlemezre történő telepítéshez a CAELinux 2020 legalább 35 GB-ot igényel a gyökér fájlrendszer számára, de legalább 50 - 70 GB-ot javasoljuk általános használatra.

Lite verzió, LiveUSB vagy LiveDVD (ISO kép):
Méret: 4,1 Gbyte

A CAELinux letöltése

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés