...

Emmabuntüs - Egy könnyű disztró régi és modern gépekre is

Megjelent az Emmabuntüs frissített kiadása. A Debian-alapú asztali Linux disztribúciót, amelyet elsősorban humanitárius szervezeteknek adományozott régi, régebbi és felújított számítógépekre terveztek.

A frissített alaprendszer mellett az új verzió a Ventoy segédprogramot is tartalmazza, ami egy nyílt forráskódú eszköz, és amellyel indítható USB-meghajtókat hozhatunk létre ISO képfájlból.

Az Emmabuntüs Linux disztribúció kiadásai, a Debian stabil ágán alapulnak Xfce és LXQt asztali környezetekkel. A fejlesztők arra törekszenek, hogy kezdőbarát legyen, és viszonylag kevés erőforrást használjon, hogy régebbi számítógépeken is használható legyen. Számos modern funkciót is tartalmaz, például nagyszámú előre konfigurált programot a mindennapi használatra, dokkolósávot az alkalmazások indításához, nem ingyenes szoftverek és médiakodekek egyszerű telepítését, valamint gyors beállítást automatizált szkripteken keresztül. A disztribúció támogatja az angol, francia, német, olasz, portugál és spanyol nyelveket.
Letöltés

Live boot:


Telepítési folyamat:

 

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés