...

Icaros Desktop Live - Ingyenes Amiga OS klón

Az Icaros egy ingyenesen elérhető, nyílt forráskódú operációs rendszer, mely a számítógépek és az emulált rendszerek környezetében használható. Az Icaros különlegessége, hogy egy teljes AmigaOS-környezetet kínál, amely a 90-es években volt népszerű a számítástechnika világában.

Az Icaros rendszerrel olyan élményt kapunk, mintha egy Amiga számítógépet használnánk, de az előnye, hogy modern hardveren és a mai igényeknek megfelelően futtathatjuk. Az Icaros rendszer könnyen telepíthető, és a legtöbb számítógépen működik. Az operációs rendszer grafikus felhasználói felülete is megegyezik az eredeti AmigaOS-val, de a funkcionalitása bővített, és számos modern alkalmazást is tartalmaz.

Az Icaros rendszert számos különböző hardveren lehet használni, beleértve az x86-os PC-ket, az Apple Macintosh gépeket és a Raspberry Pi-t is. Az Icaros támogatja a virtualizációt is, így akár virtuális gépen is futtatható, ha nincs számítógépünk, amely alkalmas lenne a rendszer futtatására.

Az Icaros rendszerben számos hasznos alkalmazás található, mint például az OWB webböngésző, a VLC médialejátszó, az AmiCygnix Linux-alapú alkalmazáscsomag, valamint a sokoldalú Paint-programszerű PPaint. Emellett az operációs rendszer a szövegszerkesztéstől kezdve, az adatbázis-kezelésen át a multimédiás szerkesztőprogramokig számos hasznos alkalmazást tartalmaz.

Összefoglalva

Az Icaros rendszer az AmigaOS hagyományait követi, azonban megfelel a mai igényeknek is. Az Icaros rendszer könnyen telepíthető és használható, és a legtöbb számítógépen jól működik. Az Icaros rendszer használata olyan élményt nyújt, mintha egy régi Amiga számítógépet használnánk, de a modernebb funkcionalitással és sokkal nagyobb kompatibilitással. Ha szeretnéd kipróbálni az Icaros rendszert, akkor az letölthető a hivatalos weboldaláról, és ingyenesen használható.

LETÖLTÉS

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés