...

Megjelent az Ubuntu 24.04 LTS-t: Noble Numbat!

Végre megérkezett az Ubuntu 24.04 LTS, amit "Noble Numbat"-nak neveztek el! Ez a kiadás egy újabb mérföldkő a Linux közösség számára.

Az elődök gazdag örökségére építve ez a kiadás az Ubuntu hűségét testesíti meg a kiválóság iránt, tökéletesen ötvözve a legújabb nyílt forráskódú technológiákat a felhasználóbarát tervezéssel.

Határok feszegetése a teljesítmény és biztonság terén

A 10. Hosszú Távú Támogatású (LTS) kiadással az Ubuntu 24.04 LTS új szintet állít fel a teljesítményfejlesztésben, az üzleti biztonságban és a fejlesztők kényelmében. A fejlesztőcsapat együttműködése a vibráló Ubuntu közösséggel és elismert partnereinkkel nem volt hiábavaló, hiszen egy olyan kiadást hoztunk létre, amely új szabványokat állít fel minden téren.

Asztali csodák

Az Ubuntu Asztali üdvözli a Subiquity telepítőt a LTS családban, felhasználói élményt gazdagítva egy frissített felhasználói felülettel és minimális telepítési lehetőséggel. Ez a kiadás kísérleti támogatást is tartalmaz a ZFS-hez és a TPM alapú teljes lemez titkosításhoz, lehetővé téve a felhasználók számára a kibővített adatbiztonsági funkciók használatát még a telepítés fázisában. A telepítés után a felhasználókat a legújabb GNOME 46 fogadja, egy új App Centerrel és firmware frissítővel kiegészítve, így simább élményt biztosítva.

Teljesítmény fokozók

A háttérben az Ubuntu 24.04 LTS több teljesítményjavítást vezet be. A 64-bites architektúrákon mostantól alapértelmezés szerint engedélyezve vannak a keretmutatók, ami lehetővé teszi a CPU- és CPU-n kívüli profilozást az optimalizált munkaterhelés érdekében. A Linux 6.8 kernel alapértelmezés szerint alacsony késleltetésű funkciókat tartalmaz, biztosítva az érzékeny számítási élményt a különböző felhasználási esetekben.

Fejlesztői gyönyörűségek

A fejlesztők örülhetnek, mivel az Ubuntu 24.04 LTS a legfrissebb eszközlánc-verziókkal érkezik. A .NET 8 teljes támogatást kap az aktuális kiadás teljes élettartama alatt, mellette a TCK minősített OpenJDK 21 és 17, amelyek megfelelnek a Java interoperabilitási szabványoknak. A Rust 1.75 és egy egyszerűsített Rust eszközlánc snap keretrendszer előkészíti az utat a jövőbeli Rust verziók zökkenőmentes kiszállításához a fejlesztők számára, biztosítva, hogy lépést tartva a fejlesztési törekvéseikkel.

Preferenciás ajánlatok

Az Ubuntu 24.04 LTS kiadásával együtt számos különböző változat is megérkezik, amelyek különböző felhasználói preferenciákhoz és munkafolyamatokhoz igazodnak. Az Edubuntu-tól az Ubuntu Unity-ig minden változat gondosan kidolgozott, hogy személyre szabott élményt nyújtson, lehetővé téve a felhasználók számára a kreativitásuk és termelékenységük kibontakoztatását.

Az Ubuntu 24.04 LTS útja most kezdődik

Készen állsz az Ubuntu 24.04 LTS útjára? Látogass el az Ubuntu weboldalra, és töltsd le a legújabb kiadást. Automatikus frissítési útvonalak állnak rendelkezésre a meglévő felhasználók számára, biztosítva a zökkenőmentes áttérést az újabb és jobb Ubuntu élményre.

Csatlakozz az Ubuntu közösséghez

Az Ubuntu a közösségi együttműködés és befogadás szellemén alapul. Legyél akár tapasztalt fejlesztő, akár kíváncsi rajongó, számos módja van a hozzájárulásnak és az Ubuntu jövőjének alakításának. Fedezd fel a különböző részvételi lehetőségeket, és tegyél nyomot az open-source innováció világában.

Az Ubuntu-ról

Az Ubuntu az open-source együttműködés erejét képviseli, egy átfogó Linux disztribúciót kínálva széles körű számítási környezetekhez. Gyors és egyszerű telepítési folyamata mellett rendszeres frissítéseket is kínál, így lehetőséget teremtve a felhasználók számára az open-source szoftverek végtelen lehetőségeinek kiaknázására.

A professzionális támogatást és szolgáltatásokat, a Canonical és a világ számos más vállalata nyújtja. További információért látogass el az Ubuntu weboldalra, és ismerd meg a rendelkezésre álló támogatási lehetőségek skáláját.

Összefoglalva, az Ubuntu 24.04 LTS "Nemes Numbat" az éveknyi elkötelezettség, innováció és közösségvezérelt fejlesztés eredménye. Ahogy elindítjuk ezt az új korszakot az open-source kiválóságban, vegyünk részt együtt ezen az úton, alakítsuk a jövőt, ahol a technológia a pozitív változás és az önfejlesztés katalizátora.

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés