...

Megjelent a Fedora 34

Hivatalosan is bejelentették a Fedora Linux legújab 34 -es kiadását, amely a legújabb Gnome 40 -et használja alapértelmezett asztali környezetének.

A Fedora (korábban Fedora Core) egy Linux disztribúció, amelyet a közösség által támogatott Fedora Project fejlesztett ki és a Red Hat a tulajdonosa. A Fedora ingyenes és nyílt forráskódú licenc alatt terjesztett szoftvereket tartalmaz, és célja, hogy az ilyen technológiák élvonalában legyen. A Fedora arról híres, hogy az innovációra összpontosít, az új technológiákat korán integrálja, és szorosan együttműködik az upstream Linux közösségekkel. A Fedora alapértelmezett asztala a GNOME asztali környezet, az alapértelmezett felület pedig a GNOME Shell. Egyéb asztali környezetek, köztük a KDE, az Xfce, az LXDE, a MATE és a Cinnamon elérhetők. A Fedora Project emellett terjeszti a Fedora egyedi variációit is. Ezek speciális szoftvercsomagokból állnak, amelyek alternatív asztali környezeteket kínálnak, vagy olyan speciális érdeklődéseket céloznak meg, mint a játék, biztonság, tervezés, tudományos számítástechnika és robotika.

A legújabb 34-es kiadás a GNOME 40-et használja asztali környezetként, amely a koncentrált számítástechnika következő lépése. A GNOME 40 javítja a navigációt, akár trackpadot, billentyűzetet vagy egeret használunk. Az alkalmazásrács és a beállítások átalakításra kerültek, hogy az interakció intuitívabb legyen. Hogy mi változott és miért, arról bővebben olvashatunk a márciusi Fedora Magazin cikkében.

Letöltés innen

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés