...

Megjelent a Netrunner 21.01

Megjelent a Netrunner 21.01, a projekt asztali Linux-disztribúciójának frissített verziója, amely a Debian "stabil" ágán alapszik, de a legújabb LTS (hosszú távú támogatás) kernelt tartalmazza.

A Netrunner egy Debian-alapú disztribúció, amely egy meglehetősen testreszabott KDE asztalt tartalmaz, extra alkalmazásokkal, multimédiás kodekekkel, Flash és Java beépülő modulokkal, valamint egyedi megjelenéssel. A módosításokat úgy tervezték, hogy fokozzák az asztali környezet felhasználóbarát működését, ugyanakkor megőrizzék az egyéni testraszabhatóság szabadságát. A Manjaro Linuxon alapuló különálló „Rolling” kiadás 2014-ben indult, majd megszűnt, 2017-ben újraindult, és 2019-ben ismét megszűnt.

A fejlesztők közleménye:
"A Netrunner csapata örömmel jelenti be a Netrunner 21.01 kiadását 'XOXO'. Ez a verzió a jelenlegi Debian 10.7-en ('Buster') alapul, és a Debian háttérportok 5.9.15-ös Linux-rendszermagjának köszönhetően jobb támogatást nyújt a modern hardverekhez. A Netrunner 21.01 a Debian által biztosított összes legfrissebb biztonsági frissítést tartalmazza és egy új, gyönyörű háttérképet tartalmaz alapból, amely bemutatja ennek a kiadásnak az új kódnevét. Az aktivált Debian háttérport-tárral frissített firmware-t biztosítunk a WiFi és az Ethernet chipekhez, valamint továbbfejlesztett nyomtató-illesztőprogramokat kínálunk a korszerűbb hardvertámogatás lehetővé tételéhez. A Firefox-ESR és a Thunderbird frissítésre került a legújabb stabil LTS verziókhoz, amelyek rendszeres biztonsági frissítéseket kapnak a Debian biztonságától. A Netrunner megőrzi gyönyörű megjelenését és hangulatát az előző, Breeze Wi-n alapuló verzióhoz képest."

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés