...

Megjelent a Wine 8.0 !!!

Elérhetővé vált a Wine 8.0-ás legújabb kiadása, mely jelentős javulást hozott az előző stabil verzióhoz képest.

A Wine legújabb verziója számos frissítést tartalmaz a Windows és a Linux kompatibilitás tekintetében, több ezer játék és alkalmazás esetében.
Ez a Steam Play Proton kompatibilitás része, amelyet a Steam Deck használ a Windows játékok futtatásához.

Az egyik legfontosabb változás a PE formátumra való átalakítás a különböző modulok esetében. Ezt a formátumot használja a Windows, és fontos mérföldkő a Wine számára a másolásvédelmi kompatibilitás, a 64 bites gazdagépeken futó 32 bites alkalmazások, a Windows hibakeresők és mások növelése érdekében.

A fejlesztők szerint még sok munka van hátra a teljes átalakításhoz, mivel néhány modult még megfelelően kell átalakítani.

Bevezették egy "különleges syscall dispatchert" is, hogy elkerüljék az NT rendszerhívás teljes overheadjét, és minimalizálják a teljesítményi hatásokat.

A WoW64 is frissítésre került, és amikor majd a PE munka véget ér, 32 bites Windows alkalmazások futtatása lesz "teljes mértékben lehetséges lesz" anélkül, hogy 32 bites könyvtárakra lenne szükség. 

Számos Media Foundation javítás és fejlesztés is történt, amelyek javíthatják az audió és videó problémákat számos alkalmazás és játék esetében.
Pl. Direct2D frissítések, számos Direct3D optimalizálás, új Direct3D 10 és 11 funkciók, jobb kormánykerék támogatás, jelentős javulás a kontroller hotplugging támogatásában, jobb erő visszacsatolás támogatás, jobb DualShock és DualSense kontroller támogatás, jobb CJK betűtípus támogatás, stb.

Az kiadási jegyzetekben sok minden más is megtalálható. Remélhetőleg idén a Proton egy teljes frissítést kap a legfrissebb Wine kiadásból, hogy még több javulást hozzon a Steam Decken és a Linux asztali eszközökön játszáshoz.

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés