...

Top 10 Linux disztró Distrowatch-on

Az alábbi lista a 10 jelenleg legnépszerűbb Linux disztrót mutatja be. Az adatok a Distrowath-ról származnak.

1. MX Linux 

Az MX Linux, egy asztali központú Linux disztribúció, amely a Debian "stabil" ágán alapul, az antiX és a korábbi MEPIS Linux közösségek közösen fejlesztették. Az Xfce-t használja alapértelmezett asztalként. Ez egy közepes súlyú operációs rendszer, amelynek célja egy elegáns és hatékony asztali számítógép rendszer egyszerű konfigurációval, nagy stabilitással, kiváló teljesítménnyel való összekapcsolása.
Letöltés


2. Manjaro Linux

A Manjaro Linux egy gyors, felhasználóbarát, asztali központú operációs rendszer, amely az Arch Linux-on alapul. A legfontosabb jellemzők az intuitív telepítési folyamat, az automatikus hardverfelismerés, a stabil gördülő kiadású modell, több kernel telepítésének képessége, a grafikus illesztőprogramok kezelésére szolgáló speciális Bash szkriptek és a kiterjedt asztali konfigurálhatóság. A Manjaro Linux az Xfce-t használja alap asztali környezetnek, valamint a KDE, a GNOME és a minimalista Net kiadást a haladóbb felhasználók számára. A közösség által támogatott asztali változatok is elérhetők.
Letöltés


3. Linux Mint

A Linux Mint egy Ubuntu-alapú disztribúció, amelynek célja, hogy klasszikus asztali élményt nyújtson számos kényelmes, egyedi eszközzel és autómatikus multimédiás támogatással. Ezenkívül kínál még egy egyéni asztali környezetet és menüket, számos egyedi konfigurációs eszközt és egy webalapú csomag telepítési felületet. A Linux Mint kompatibilis az Ubuntu szoftvertárakkal.
Letöltés


4. Pop! _OS

A Pop! _OS egy Ubuntu-alapú Linux disztribúció, amely egyedi GNOME asztalt tartalmaz. A Pop! _OS-t úgy tervezték, hogy minimális mennyiségű rendetlenség legyen az asztalon, zavaró tényezők nélkül, hogy a felhasználó a munkára koncentrálhasson. A disztribúciót a System76 Linux számítógép-kereskedő vláálalat fejlesztette.
Letöltés


5. Ubuntu

Az Ubuntu egy teljes asztali Linux operációs rendszer, amely szabadon elérhető mind közösségi, mind szakmai támogatással. Az Ubuntu közösség az Ubuntu Kiáltványban rögzített elképzelésekre épül: a szoftvereknek ingyenesen kell rendelkezésre állniuk, a szoftvereszközöknek a felhasználóknak a helyi nyelvükön és a fogyatékosságok ellenére is használhatónak kell lenniük, és mindenkinek szabadon kell biztosítani testreszabhatóságot, bármilyen módon megváltoztathassák a szoftverüket. Az "Ubuntu" egy ősi afrikai szó, jelentése "emberiség másoknak". 
Letöltés


6. Debian 

A Debian Project olyan egyének társulása, akiknek közös ügye egy ingyenes operációs rendszer létrehozása. Ennek az operációs rendszernek a neve Debian Linux. A Debian rendszerek jelenleg a Linux kernelt használják. Természetesen az emberek olyan alkalmazásszoftverekre vágynak, amelyek segítik őket abban, hogy szabadon tehessék amit akarnak, a dokumentumok szerkesztésétől kezdve a vállalkozás működtetésén át a játékig, és a további szoftverek fejlesztéséig. A Debian több mint 50 000 csomagot tartalmaz (előre lefordított szoftver, amely szép formátumban van csomagolva a gépre történő egyszerű telepítéshez) - mindez ingyenes. 
Letöltés


7. Elementary OS

Az elementary OS egy Ubuntu-alapú asztali disztribúció. Néhány érdekesebb funkciója közé tartozik a Pantheon nevű egyéni asztali környezet és számos egyedi alkalmazás, például Fotók, Zene, Videók, Naptár, Terminál, Fájlok, stb. Ezenkívül rengeteg ismert alkalmazást is tartalmaz.
Letöltés


8. Fedora

A Fedora (korábban Fedora Core) egy Linux disztribúció, amelyet a közösség által támogatott Fedora Project fejlesztett ki és a Red Hat a tulajdonosa. A Fedora ingyenes és nyílt forráskódú licenc alatt terjesztett szoftvereket tartalmaz, és célja, hogy az ilyen technológiák élvonalában legyen. A Fedora arról híres, hogy az innovációra összpontosít, az új technológiákat már korán integrálja, és szorosan együttműködik az upstream Linux közösségekkel. A Fedora alapértelmezett asztala a GNOME asztali környezet, az alapértelmezett felület pedig a GNOME Shell. Egyéb asztali környezetek, köztük a KDE, az Xfce, az LXDE, a MATE és a Cinnamon is elérhetők. 
Letöltés


9. EndeavourOS

Az EndeavourOS egy gördülő kiadású Linux-disztribúció, amely az Arch Linux-on alapul. A projekt célja az Antergos szellemi utódja lenni - könnyű telepítést és előre konfigurált asztali környezetet biztosítva egy Arch alapon. Az EndeavourOS offline és on-line telepítési lehetőségeket is kínál. Az offline telepítő, a Calamares alapértelmezés szerint az Xfce asztalt használja. Az online telepítővel opcionális szoftverkomponenseket telepíthetünk, beleértve a legnépszerűbb asztali környezeteket is.
Letöltés


10. Solus

A Solus egy nulláról felépített Linux disztribúció. A PiSi csomagkezelő egy átdolgozott verzióját használja, amelyet "eopkg" néven tartanak fenn a Soluson belül, és egy saját fejlesztésű, "Budgie" nevű asztali környezetet, amelyet házon belül fejlesztettek ki. A Budgie asztal, amely beállítható úgy, hogy utánozza a GNOME 2 asztal megjelenését és hangulatát, szorosan integrálva van a GNOME-hoz. A disztribúció csak 64 bites számítógépeken érhető el.
Letöltés

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés