...

A 10 legnépszerűbb Linux disztró 2022-ben

Megnéztük, hogy melyik tíz Linux disztró volt 2022-ben a legnépszűbb a Distrowatch rangsorolása alapján.

Az MX Linux a 2022-es év egyik legnépszerűbb Linux disztribúciója. Az MX Linux egy stabil, könnyen használható és alacsony erőforrás igényű disztribúció, amely a Debian alapú rendszerre épül. A disztribúció elsősorban otthoni felhasználók számára készült, de az üzleti célra is kiválóan alkalmas.

A második helyen az EndeavourOS áll. Ez egy Arch Linux alapú disztribúció, amely stabil és felhasználóbarát. A disztribúció kiemelkedően jó dokumentációval rendelkezik, amely segíti a felhasználókat a telepítésben és konfigurálásban.

A Mint a harmadik helyen áll. Ez egy Ubuntu alapú disztribúció, amely nagyon könnyen használható és stabil. A Linux Mint rendszer alapja az Ubuntu Linux, amely az egyik legnépszerűbb Linux disztribúció. Elérhető még egy Debian alapú kiadása is.

A Manjaro Linux a negyedik helyen áll. Ez egy Arch Linux alapú disztribúció, amely nagyon stabil és felhasználóbarát. A Manjaro Linux rendszer alapja az Arch Linux, amely a fejlettebb felhasználók számára készült.

A Pop!_OS az ötödik helyen végzett. Ez egy újabb Ubuntu alapú disztribúció, amelyet az System76 cég fejlesztett ki. A Pop!_OS kiemelkedően jó grafikus felülettel rendelkezik, és a rendszer könnyen használható.

Az Ubuntu a hatodik helyen áll a listában. Az Ubuntu az egyik legnépszerűbb Linux disztribúció, amely alapja a Debian Linux. Az Ubuntu könnyen használható, stabil és rengetek csomag elérhető hozzá.

A Fedora a hetedik helyen van. A Fedora Linux egy Red Hat alapú disztribúció, amely stabil, könnyen használható és kiterjedt felhasználó körrel rendelkezik. 

A Debian Linux a nyolcadik helyen áll. A Debian az egyik legrégebbi és legnagyobb repository-val rendelkező népszerű Linux disztribúció, amely sok más Linux disztribúció alapjául szolgál. Könnyen használható, és sokféle alkalmazás elérhető hozzá.

A Garuda Linux a kilencedik helyen van. Ez egy Arch alapú disztribúció, ami miatt rendkívül stabil. A Garuda Linux kiemelkedően felhasználóbarát, ls népszerűsége folyamatosan növekszik.

Linux Lite a tizedik helyen áll. Ez egy alacsony erőforrás igényű, Ubuntu alapú disztribúció, amelyet elsősorban alacsony teljesítményű számítógépeken használnak. 

Ezek a fent említett Linux disztribúciók voltak tehát a 2022-es év legnépszerűbb disztrói, amiket aktívan fejlesztenek. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, és a választás az adott felhasználó preferenciájától és igényeitől függ. Mindenki számára van egy megfelelő Linux disztribúció, amelyre szüksége lehet, érdemes kipróbálni őket és megtalálni azt, amelyik a legjobban működik számukra.

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés