...

Megjelent az Ubuntu 21.10

A Canonical tegnap bejelentette az Ubuntu 21.10 kiadását. Ez a verzió tartalmazza a GNOME 40 -et, és lehetővé teszi a Wayland munkameneteket az NVIDIA kártyákhoz.

A kiadói közlemény:

"Itt az Ubuntu 21.10, kódnevén" Impish Indri ". Ez a kiadás folytatja az Ubuntu büszke hagyományát, hogy a legújabb és legnagyobb nyílt forráskódú technológiákat integrálja egy kiváló minőségű, könnyen használható Linux disztribúcióba. A csapat keményen dolgozott ezen a cikluson keresztül, együttműködve a közösséggel és partnereinkkel, új funkciók bevezetése és hibák kijavítása érdekében. Az Ubuntu Desktop 21.10 elérhetővé teszi a wayland munkameneteket az NVIDIA szabadalmaztatott illesztőprogramjának használata közben. A PulseAudio 15 bevezeti a Bluetooth LDAC és AptX kodekek támogatását valamint a jobb hangminőséget biztosító HFP Bluetooth -profilok. A helyreállítási kulcs funkciót a telepítés idején továbbfejlesztettük, a helyreállítási kulcs immár opcionális, erősebb és szerkeszthető. Az Ubuntu Desktop 21.10 tartalmazza a GNOME 40 -es verziót.

Az Ubuntu Server 21.10 integrálja a legutóbbi újításokat a kulcsnyitástól az infrastrukturális projektekig, például OpenStack Xena, QEMU 6.0, PHP8, libvirt 7.6, Kubernetes és Ceph fejlett életciklus-kezelő eszközökkel többfelhős és prem-up műveletek a nulláról, VMWare és OpenStack, minden nagyobb nyilvános felhőhöz.

Az Ubuntu rendszermag frissült az 5.13 alapú Linux kernelre és alapértelmezett eszköztárunk a gcc 11.2.0 kiadásra költözött a glibc 2.34 segítségével.

A legújabb Ubuntu Budgie, Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Az Ubuntu Studio és az Xubuntu is ma jelenik meg.

Hivatalos variánsok szekció:

https://discourse.ubuntu.com/t/impish-indri-release-notes/

A karbantartási frissítéseket minden variánsra 9 hónapig biztosítjuk.

Az Ubuntu 21.10 letöltése

-------------------

Az Ubuntu 21.10 letöltéséhez látogasson el ide:

https://ubuntu.com/download

Az Ubuntu 21.04 felhasználóinak felajánlják az automatikus frissítést 21.10 -re.

A frissítéssel kapcsolatos további információkért lásd:

https://ubuntu.com/download/desktop/upgrade

Mint mindig, az Ubuntu legújabb verziójára történő frissítések teljesen ingyenesek.

Javasoljuk, hogy minden felhasználó olvassa el a kiadási megjegyzéseket figyelmeztetések, az ismert problémák megoldása, valamint részletesebb megjegyzések maga a kiadás. A következő címen érhetők el:

https://discourse.ubuntu.com/t/impish-indri-release-notes/

Grafikus áttekintéssel megtudhatjuk, hogy mi az újdonság ebben a kiadásban:

https://ubuntu.com/desktop

https://ubuntu.com/desktop/features

 

 

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés