...

Megjelent a blendOS legfrissebb kiadása

A blendOS egy Arch Linux alapú, folyamatos kiadású disztribúció, amely konténerekbe automatizálja a támogatott disztribúciókból (Arch, Fedora és Ubuntu) származó szoftverek telepítését.

Az blendOS új kiadása a legfrissebb asztali környezeteket tartalmazza, beleértve a GNOME 43.4 és a KDE Plasma 5.27-et, módosítások nélkül, így tiszta élményt kapunk az Arch alapjának köszönhetően!

Telepíthetünk alkalmazásokat az egyik legnépszerűbb Android áruházból, az Aurora Store-ból vagy a F-Droid-ból. A  funkció hátterében a WayDroid használata áll.

Ez nagy segítség az Android fejlesztők számára, mivel az alkalmazások úgy viselkednek, mint a natív alkalmazások, és egy rendes ablakban nyílnak meg, így a tesztelés sokkal könnyebb.

A blendOS legfontosabb funkciói

Alkalmazások az összes elérhető disztribúcióból

Az blendOS támogatja az Arch, Fedora és Ubuntu disztribúciókat, így a felhasználó bármelyik alkalmazást használhatja, amelyek elérhetők ezeken a platformokon.


Csomagkezelők közvetlen használata

Az apt, dnf-3, pacman és yay csomagkezelőket közvetlenül használhatjuk az blendOS shell-ben, pontosan úgy, ahogy azokat az eredeti disztribúciókon (Ubuntu, Fedora és Arch) is használnánk.


Hozzáférés a telepített alkalmazásokhoz a konténerekből

Könnyen létrehozhatunk bármilyen disztribúció konténert, telepíthetünk egy alkalmazást ott, majd az alkalmazáshoz hozzáférhetünk az alap operációs rendszerből is. Ezt a folyamatot bármely telepített binárisra alkalmazhatjuk.


Android alkalmazások használata

Az blendOS segítségével telepíthetjük a kedvenc alkalmazásainkat az Android áruházakból, például az F-Droid-ból és az Aurora Store-ból, majd ezeket használhatjuk, mintha natív Linux alkalmazások lennének, még NVIDIA GPU-val is. Ez nagyon hasznos lehet az Android alkalmazások fejlesztői számára, akik az Android Studio segítségével könnyen tesztelhetik az alkalmazásaikat, mintha azok natív Linux alkalmazások lennének.


Webalkalmazások használata

Az blendOS-t egyszerűen használhatjuk webalkalmazásokkal, és telepíthetjük és használhatjuk azokat, mintha asztali alkalmazások lennének. Akár saját alkalmazásokat is feltölthetünk a webáruházba.

 

A blendOS fejlesztőinek a mottója, hogy "a blendOS az egyetlen oprációs rendszer, amire szükséged van".
Érdemes kipróbálni.

Letöltés

Video:

 

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés