...

A CloudLinux veheti át a megszűnő CentOS helyét

Jön a CentOS nyílt forráskódú, drop-in helyettesítője a CloudLinux-tól. A CloudLinux több mint 1 millió dollárt fektet be a CentOS cseréjére. Ahogyan azt előzőleg megírtuk, a Red Hat kidobja a CentOS operációs rendszert és helyette bevezeti a CentOS Stream nevű rendszert.

Akár a szervereihez használja a CentOS-t, akár az asztali számítógépéhez, az említett Linux disztribúció nemrégiben zavaros állapotba került. Valószínűleg sokan töprengenek most azon, hogy mitévők legyenek, mire váltsanak helyette.

Aki esetleg eddig nem hallotta volna, a Red Hat úgy döntött, hogy megszünteti a CentOS-t a jelenlegi állapotában, ás a "rolling" CentOS Stream kiadás formájában folytatja. Ez a döntés rengeteg felhasználót felháborított, és indított el olyan új disztribúció keresére, mint a CentOS jelenlegi, biztonságos és megbízható verziója. Itt jön be a CloudLinux.

2020. december 15-én ez a cég, amelynek célja a Linux szerverek biztonságának, stabilitásának és elérhetőségének növelése, bejelentette, hogy szponzorálja a Project Lenix-et, amely létrehoz egy Red Hat Enterprise bináris kompatibiltású disztrót.

A CloudLinux 10 éve építi a CentOS Linux edzett verzióját az adatközpontok és a tárhelyszolgáltatók számára, így minden bizonnyal rendelkeznek a megfelelő tudással és készségekkel.

Mi is ennek az egésznek a háttere? Először is, a CloudLinux rendelkezik a megfelelő infrastruktúrával, szoftverrel, tapasztalattal és személyzettel, hogy könnyedén megoldja ezt a feladatot.
Másodszor, a CloudLinux reméli, hogy ez a lépés felteszi őket a térképre, így a vállalkozások végül felfedezik újraindítás nélkül frissíthető szoftverüket és az Extended Lifecycle Support kínálatot.

A Project Lenix első kiadása 2021. első negyedévében érkezik.

Minderről bővebben olvashatunk a Cloudlinux hivatalos közleményében.

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés