...

Petíciót indítottak a CentOS megmentésére

"Do not destroy CentOS by using it as a RHEL upstream" címmel indítottak aláírásgyűjtést, az ellen tiltakozva, hogy a Red Hat bejelentette, hogy nem fejlesztik tovább a CentOS linuxot, helyette egy új CentOS Stream nevű RHEL upstream kerül fejlesztésre.

Mint azt előző cikkünkben megírtuk, a Red Hat bejelentette, hogy megszünteti a CentOS fejlesztését. Ezen felháborodva indult aláírásgyüjtés az interneten.
A petíciót ide kattintva lehet aláírni.
A felhívás szövege marra fordítva a következő:

2014-ben a CentOS-t felvásárolta a Red Hat. Ez sokakat foglalkoztatott a közösségben, mivel a Red Hat, a Red Hat Enterprise Linux (RHEL) megalkotói, egy nagy profitszervezet. A CentOS egy nyílt forráskódú, ingyenes és teljes Linux disztribúció, amely az RHEL stabil ágán alapszik. A CentOS az összes Linux webszerver csaknem 19% -át látja el globálisan.

A Red Hat és a CentOS egyaránt biztosította a nyilvánosságot, hogy a terjesztés (CentOS) megtartja helyét a közösségben. Nem tartották be a szavukat. Bejelentették, hogy jövőre a CentOS 8 és a jövőbeli CentOS verziók átkerülnek a "CentOS Stream" -be. A CentOS stream a Red Hat Enterprise Linux upstream "tesztelési" ága. (Tehát a Fedora Linux - Miért van kettő?) Azzal, hogy a CentOS-t teszt terjesztéssé teszi, teljesen megsemmisíti annak hasznosságát, stabilitását, ingyenességét, vállalati készségű operációs rendszer mivoltát, amelyet sok millióian dédelgetettek az elmúlt 16 évben.

Ez a lépés a Red Hat stratégiájának tűnik, hogy meggyőzze azokat az embereket, akik azt akarják, hogy egy stabil, vállalati operációs rendszer kénytelen legyen áttérni a megfizethetetlenül drága, nyereséges operációs rendszerükre.

Arra kérjük CentOS igazgatótanácsát, hogy folytassa a CentOS rendszeres fejlesztését, mint stabil, az RHEL után szabványos verzióval. Mindenképpen folytassa külön a CentOS Stream-et, de kérjük, hogy ne rombolja le a CentOS-t, amelyet ismerünk és szeretünk immár 16 éve.

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés