...

Az új frissítéssel sebesség növekedést kapott a Chrome böngésző

A böngésző legújabb frissítése a fejlesztők szerint jelentősen felgyorsítja a keresési eredményeket.

A Google Chrome most sokkal gyorsabban végzi elsődleges feladatát. A legutóbbi frissítést követően a böngésző tetején található keresősávon (amelyet a Google "Omnibox"-nak hív) végzett keresések mostantól sokkal gyorsabban tölti be a találatokat, mielőtt rájuk kattintanánk.

A böngészősebesség statisztikák valós használat során homályosak, de a Google szerint a leggyakoribb keresési eredmények négyszer nagyobb valószínűséggel jelennek meg 500 ezredmásodperc alatt. Ez azt jelenti, hogy amikor beírunk valamit, és kiválasztjuk a találatok tetején az ajánlott lehetőségek egyikét, sokkal gyorsabban kerülünk a Google keresési eredményoldalára.

A keresési eredmények sebességét érintő új fejlesztések csak akkor működnek, ha a Google-t használja alapértelmezett keresőmotorként, de a vállalat szerint más keresőmotorok is használhatják ezt a funkciót, ha módosítják működésüket.

Nem világos, hogy ez az új frissítés gyorsabbá teszi-e a Google keresését a Chrome-ban, mint a Firefoxban és a Microsoft Edge-ben végzett keresések, de az új technológiát a Chrome egyedi "PartitionAlloc" memóriaelosztója hajtja. A "PartitionAlloc" lényegében azt jelenti, hogy a program hogyan használja fel a számítógép RAM-ját; ebben az esetben ez befolyásolja a keresési eredmények tárolási módját. Korábban a keresési eredményeket gyorsítótárban tárolták, de emiatt a Chrome sok RAM-ot használt el, és gyakran összeomlott.

A Google szerint a frissítés 22%-kal csökkenti a RAM-használatot, és felgyorsítja a böngésző egyéb részeit. Az felhasználókat évek óta frusztrálja, hogy a Chrome milyen gyakran felemészti a rendszer RAM-ját. Mostantól ezeket a RAM-megtakarításokat a Chrome az életminőség javítására, például a keresési eredmények gyorsabb elérésére használhatja fel.

Forrás: pcgamer.com

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés