...

NEUROLINUX - Gépi tanulás, mesterséges intelligencia

A Neurolinux egy új, eddig kevésbe ismert ingyenes disztró, amelyet "machine learning", azaz gép tanulással foglalkozó fejlesztőknek készítettek.

Gépi tanulási eszközök a dobozból

Tensorflow, Pytorch, JupyterLab, Numpy, Scickit-learn ...

Az összes fő Deep Learning könyvtár és eszköz előre telepítve az Ön kényelme érdekében. És mindegyikük már be van állítva Nvidia-alapú GPU használatára!

A CUDA úgy van konfigurálva, hogy felgyorsítsa az összes képzési és következtetési kísérletet.

Ki áll a Neurolinux mögött

A NeuroLinux, Manuel Pastor, a Neuratum igazgatójának személyes projektje. Ubuntu Linux-ra épül, néhány testreszabással és előre konfigurált szoftverrel.

Több infó és letöltés

A Machine Learning (ML), magyarul: Gépi tanulás, lényegében egy olyan szintje az informatikának és az adatelemzésnek, amely már sokkal inkább tudományos tapasztalatokat igényel, mintsem programozói ismereteket. Sok esetben valamiféle mesterséges intelligenciának tekintik a ML-t (nem alaptalanul), amely abból a szempontból igaz is lehet, hogy a hétköznapi életben ismert és használt gépi tanuláson alapuló megoldások (pl. beszédfelismerés, képeken arcfelismerés, stb.) valóban mesterséges intelligenciára és gépi tanulásra épülne. Ettől függetlenül a gépi tanulás egyébként közel sem annyira nagy ördöngösség ami miatt tudományos fokozat kellene a megértéséhez és használatához.
forrás: variance.hu

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés