...

Solus – Egy új utazás

A Linux világában mozgolódók biztosan hallottak a Solus-ról, amely független disztribúcióként indult útjára eredetileg az operációs rendszer fejlesztői által megalkotott Budgie asztali környezet bevezetéséért.

A projekt jó fogadtatásban részesült, így komolyabb tervekkel felruházva túlnőtt kezdeti célján és egyre jobbá, ismertebbé vált. Minden jel arra utalt, hogy a Solus mellett voksolók egy sikertörténet szemtanúi, megélői lesznek, azonban a sztori más irányt vett.

A projekt korábbi vezetői, pár év különbséggel ugyan, de elhagyták a hajót (magyarázat: a Solus logója egy hajót ábrázol), így a progresszív fejlődés helyett 2 év stagnálás következett, majd eljött a 2023-as év, a zátonyra futás, majd süllyedés... Ám a történet itt nem ért véget.

Ha kíváncsi vagy, mi történt az elmúlt két évben a Solus körül, tekintsd meg a gemini műhely által készített összefoglaló videót!

 

Ha felzárkóznál az előzményekből, vagy ránéznél a lassan már két éve megjelent 4.3-as Solus Budgie-ra, az alábbi két gemini műhely videót is a figyelmedbe ajánlom!

 

Szerző: gemini műhely

 

 

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés