...

Top 15 Linux distro 2023-ban

Az alábbiakban a 2023-as év 15 legnépszerűbb Linux disztróját soroljuk fel a Distrowatch.com népszerűségi listája alapján. A listában továbbra is az első, vagyis a legnépszerűbb distro az MX Linux, ami már 2022-ben is vezette a listát.

MX Linux:

A MX Linux egy felhasználóbarát disztribúció, ami a Debian Stable-ra épül, ismert hatékony teljesítményéről és testre szabhatósági lehetőségeiről. Könnyű Xfce asztali környezetétől kezdve alkalmas mind a kezdők, mind a tapasztalt felhasználók számára.

Letöltés MX Linux

 

Mint:

A Linux Mint egy csiszolt és felhasználóbarát élményt nyújt a Cinnamon asztali környezetével. Ubuntu alapú és a könnyű használhatóságra helyezi a hangsúlyt. Számos előre telepített alkalmazást tartalmaz, így kiváló választás azoknak, akik más operációs rendszerekről váltanak.

Letöltés Linux Mint

 

EndeavourOS:

Az EndeavourOS egy Arch Linux alapú disztribúció, amelyet a minimális és testre szabható rendszer iránt érdeklődő felhasználók számára terveztek. Egyszerű telepítési folyamatot kínál, és a Pacman csomagkezelő rugalmasságát nyújtja.

Letöltés EndeavourOS

 

Debian:

A Debian a stabilitásáról és a szabad szoftver elveinek betartásáról ismert, és más disztribúciók alapjául szolgál. Az apt csomagkezelőt alkalmazza, és széles körű szoftvercsomagokat kínál.

Letöltés Debian

 

Manjaro:

A Manjaro az Arch Linux leszármazottja, amely felhasználóbarát élményt kíván nyújtani, miközben megtartja az Arch erőteljes funkcióit. Több asztali környezetet kínál és folyamatos kiadási modellt alkalmaz.

Letöltés Manjaro

 

Ubuntu:

Az Ubuntu, az egyik legnépszerűbb Linux disztribúció, a használhatóságra és az elérhetőségre összpontosít. A Debian csomagkezelő rendszerét használja, és hosszú távú támogatást (LTS) biztosít.

Letöltés Ubuntu

 

Fedora:

A Fedora a technológia élénk szélén mozog, a legújabb szoftvereket és funkciókat integrálva. Az RPM csomagkezelőt alkalmazza és a Red Hat Enterprise Linux közösségi támogatott tesztplatformjaként szolgál.

Letöltés Fedora

 

Pop!_OS:

A Pop!_OS, amit a System76 fejlesztett ki, a termelékenységre és játékra összpontosít. Tartalmazza a GNOME asztali környezetet, GPU váltót hibrid grafikához és egy gondosan válogatott szoftverkészletet.

Letöltés Pop!_OS

 

Zorin:

A Zorin OS azoknak készült, akik más operációs rendszerekről váltanak, és hasonlít a Windows kinézetére és érzésére. Felhasználóbarát felületet kínál és széles körű alkalmazásokat támogat.

Letöltés Zorin OS

 

openSUSE:

Az openSUSE elérhető Leap (rendszeres kiadások) és Tumbleweed (folyamatos kiadás) változatokban, és a robust YaST konfigurációs eszközéről ismert. Rugalmasságot és stabilitást kínál különböző asztali környezetekkel.

Letöltés openSUSE

 

Garuda:

A Garuda egy Arch Linux alapú disztribúció, mely a teljesítményre és a vizuális élményre helyezi a hangsúlyt. Különböző asztali környezeteket kínál, és a felhasználóknak lehetőségük van a saját igényeik szerint testre szabni.

Letöltés Garuda

 

Lite:

A Lite egy könnyűsúlyú disztribúció, amely célja a régebbi vagy erőforrásokban szegényebb számítógépek támogatása. Az XFCE asztali környezetet használva az egyszerűség és a sebesség jegyében készült.

Letöltés Lite

 

Nobara:

A Nobara egy könnyen használható, Fedora alapú disztribúció, amely a kezdőknek készült. Minimalista kialakítása és alapvető alkalmazásai révén gyors és hatékony megoldást kínál.

Letöltés Nobara

 

antiX:

Az antiX egy könnyűsúlyú disztribúció, amely az erőforrások hatékony felhasználását célozza meg. A Fluxbox és IceWM asztali környezeteket kínálja, és a régebbi hardverekre is optimalizált.

Letöltés antiX

 

elementary:

Az elementary OS egy látványos és felhasználóbarát disztribúció, amely az egyszerűségre és a dizájnra helyezi a hangsúlyt. A saját Pantheon asztali környezetét használja, és az alkalmazásokat az egységes stílus érdekében tervezték.

Letöltés elementary OS

 

Hozzászólások(0)

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned.

Bejelentkezeés